AF 6 : Bukan demam! Hanya selsema...

April 06, 2008

Okeh.. ini sebenarnya.. kenapa dalam dua tiga hari ni, aku beria ia ber'blues', berdendang dan mengimbau kenagan dulu-dulu, sebenarnya hanya kerana AF6 ni, kerana mereka akan menyanyikan lagu zaman-zaman ni.. jadi serba sedikit aku terasa akan nostalgianya. Lebih kurang lagu-lagu yang akan di nyanyikan adalah seperti berikut;

Pelajar Wanita

Saida : Sepi Sekuntum Mawar Merah - Ella
Nadia : Total Eclipse of The Heart - Bonnie Tyler
Stacy : Pelesit Kota - Search
Lufya : Tika Dan Saat Ini - Medicine
Rina : Enter Sandman - Metallica

Pelajar Lelaki

Faisal : Sentuhan Kecundang - Ekamatra
Toi : C.I.N.T.A. - XPDC
Riz : Keunggulan Cinta - BPR
Stanly : Patahnya Sayap Malam - Massa
Naim : Opera Hidup - Wings
Alif : Kamelia - Sweet Charity
Nubhan : Summer of 69 - Bryan Adams

Kiranya aku berasa seronok sangat la.. bukan kerana apa kerana lagu-lagu ni dah menjadi pujaan ramai, lagu yang di memang di kenali.. jadi aku pon berharapan akan di persembahkan dengan sebaiknya oleh budak-budak (dan nenek) akademi nih.. tapi sayangnya harapan aku tetap tinggal harapan, apa yang aku harapkan tak menjadi, jadi lah konsert malam tu macam konsert budak-budak sekolah yang tiada latihan.. kuciwa lah aku malam tu, kuciwa untuk menghayati lagu-lagu zaman rock kapak ni dengan sesedap telinga aku!

dan ini lah yang terkeluar :


Patutlah tahun ni dari awal lagi aku rasa hambar saja, tak teruja nak tengok, bukan sahaja konsert bahkan dairi akademi pon aku tak follow pon, bahkan komen-komen kat astro@15 pun aku tak penah tengok, jadinya tahun ni aku tak demam lah kot, cuma sesekali aku selsema saja la.. aku dok cari juga apa pasal lah aku tak demam tahun ni?
  1. Aznil tak dak?
  2. Kejutan yang tak membangun?
  3. Tiada perubahan?
  4. Aku mudah jemu...
Dan jawapan terdekat yang aku boleh fikirkan; dalah yang no 4.. hu huu dah 6 musim straight you, dalam format yang hampir sama, dengan kejutan yang dah tak terkejut, dengan mood yang sama selama 6 musim.. sapa yang tak jadi no 4 tu..? selepas ni aku hanya akan mejeling saja lah ngan konsert AF ni.. tak dak sapa yang menjadi pujaan hati ku...

You Might Also Like

1 comments