November 2005

Sunday, November 27, 2005

Makan kenduri..


Ahad - 27/11 ... Takde aper sangat yang aku buat ari ni.. cuma pergi makan kenduri di Sg Padang... pastu on the way balik tgk ramai owang kat Sg Berembang.. baru aku ingat ada program Astro, berhari raya bersama artis akademi fantasia dengan peminat... ramai gak owang pegi, walau pun ada ujan renyai2... maleh aku nak singgah... ujan la... ramai owang la.. keta kena parking kat luar.. isk nak jalan tengah ujan tu satu keja la... so aku pegi makan laksa aje la kat tepi pantai..pastu balik.. abis..

Saturday, November 26, 2005

Kisah bangla merantau


Aduh... seharian hari ni keja aku hanya lah dok baca blog joe.. ape dah jadi la dengan aku ni... tak abis-abis dok baca blog joe... mungkin menarik sangat.. dengan ada rentetan peristiwa yang lucu, tegang, romantik, sedih, errr yang 18sx pon ada.. ape tak menariknya... aku harap seminggu gi dapat la aku habiskan...


Tapi sebenarnya mmg sonok baca blog dia... banyak yang aku leh belajar... banyak impian (angan2?) aku yang telah joe lalui... walaupon tak sepenuh nya tapi sedikit tu ada juga sebahagian dari angan2 aku.. isk macam mana aku nak definasikan nih..? -- ahh cukup lah dulu pasal joe---


Semalam Ujan turun lebat.. rasanya dari aku mula tido (12.40tgh malam) sampai aku jaga untuk subuh (6.20pg).. kalau ikut kebesaan dulu kalau macam tu punya ujan mesti dah jadi banjir dah... tapi mungkin air laut tak besar maka tak le jadi banjir... emm kalau tak leh main air lak..


opsss...

lupa lak..malam kemarin aku buang lagi kucing kat umah aku... aku angkat ngan anak menakan aku bawak gi pasar kuala perlis... selamba je kita buang walaupon depan tu ada pasar malam... kesian jugak kat kucing tu.. pasal se umo hidup depa dok kat umah aku jer.. alih2 kena merantau kat tempat lain lak.. aper nak buat aku dah tak der pilihan lain.. kekucing tu membiak benar kat umah aku.. pastu kitaowang kat umah aku jarang lak nak lekat kat umah... malam je baru ade.. pepagi dah kuar gi keja.. so sapa nak bagi makan..? heh satu gi.. diaorang ni (diakucing) dah mula nak buat jamban merata-rata kalau kat luar umah tu tahan kira gi.. ni dah melarat masuk dalam umah... isk so lastly-- OUT u GO

Thursday, November 24, 2005

Baby Story



Hehh dah lama aku tak memblog kat sini.. bukan apa tapi aku demam.. bukan demam apa demam dok baca blog ni.. entah mengapa sonok lak aku baca.. aku baca dari pejabat sampai la ke umah.. isk demam betul aku ni.. heh heh dah tu aku tak de cite sangat... emm aku pon baru jer baru balik dari KL .. amik peksa PTK.. pastu bali sampai pagi naik train dalam kol 9.00 pagi.. pastu balik terus ke Sg Padang kampung mem aku.. ada kenduri sunat lak.. anak buah mem aku gak.. aku stay jer kat situ.. smp kol 2.30 ptg mata aku dah layu abis.. so aku balik tido la..malam baru aku pegi balik... so yg tu jer citer aku sepanjang minggu ni...

sori joe.. aku pinjam skit web kou buat promosi... http://joeperantau.blogspot.com

Week Nine
Baby has begun movement - While still too small for you to feel, your little one is wriggling, shifting, and dancing already! Makes you almost wish for a window to peek in whenever you want!
Most joints are formed now - and trust that your little one is practicing bending and flexing.
Fetus will curve its fingers around an object placed in the palm of its hand - This is amazing to see! At only nine weeks, if you happen to have an ultrasound, you may observe your infant fascinated by everything he or she can lay their fingers on (mainly other fingers, toes, ears and nose!
Fingerprints are already evident in the skin
Average size this week -- length 0.9 inch (2.3cm), weight 0.07 ounce (2gm)

Friday, November 18, 2005

Wednesday, November 16, 2005

Baby Story



emm dah lama tak memblog.. aku sibuk le kejap... pas bercuti panjang berhari raya banyak lak aktiviti... emm sedikit yang aku nak citer.. masa cuti tu.. aku pegi terengganu... pegi makan kenduri kat umah saudara tok wife aku.. dulu masa kami kenduri depa dok seminggu tolong keja kenduri.. so takkan kami tak pi lak kan.. kami be tolak kol 3.45pg.. dan sampai kat Baling kol 6.00pg [as semayang kol 7.30 pg betolak ke Terengganu pastu kol 1.00 tgh baru sampai.. uhh letih ooo..

Baby Story



Week Nine
Baby has begun movement - While still too small for you to feel, your little one is wriggling, shifting, and dancing already! Makes you almost wish for a window to peek in whenever you want!
Most joints are formed now - and trust that your little one is practicing bending and flexing.
Fetus will curve its fingers around an object placed in the palm of its hand - This is amazing to see! At only nine weeks, if you happen to have an ultrasound, you may observe your infant fascinated by everything he or she can lay their fingers on (mainly other fingers, toes, ears and nose!
Fingerprints are already evident in the skin
Average size this week -- length 0.9 inch (2.3cm), weight 0.07 ounce (2gm)

Thursday, November 10, 2005

Aku nak jadi abah...



akum.. hehh aku ada berita.. berita yang amat gumbira.. mesti korang ingat ada satu berita yang aku nak kasi tahu.. tapi tak kasi tahu lagi kan.. sampai sekarang teka teki tu masih lum terjawab.. tapi ari ni aku nak jawab.. tapi kalau korang tgk gambo ni mesti korang dah tahu kan.. hehh sangkelu akan dapat baby... alhamdulillah.. alhamdulillah itu yang mampu sangkelu katakan.. semalam baru pegi confirm kat spital.. ye.. dah 8 minggu .. emm dah tak sabar nak tunggu sangkecil.. ok kang sambung lagi yer..

Tuesday, November 8, 2005

Sunday, November 6, 2005

Mood Raya lagi..


Hi... ermm.. ari aku lum keja gi... masih dalam mood raya.. bangun tido jer dok cr tmpt nak pi beraya,.. emm jln sungguh la tahun ni.. bnagun je tido tak tahun apa nak buat.. ronda2 belakang umah dah abis idea apa nak buat .. so aku ngadap komputer aaa... baca blog sera honey... ok aa aku nak gi mandi aaa.. nak gi pasar cari ikan.. hehh heeee

Saturday, November 5, 2005

Gambar Kawin Lagi..



Hi.. masih lagi aku cuti raya.. rasanya panjang cuti raya aku kali ni.. maklum la.. orang amik dari sebelum raya.. tapi aku amik pas raya so aku amik kesempatan la.. sambung cuti sampai abis minggu depan.. hah baru puas ati aku... so semenjak semalam aku manyak berjalan gi umah adik beradik, saudara dan kekawan.. emm sambung ari ni dah dua ari aku melilau.. apa2 pon masih ada lagi yg aku tak sempat piu.. isk kekawan, adik beradik dari belah aku dan juga wife aku... dari belah wife aku lagi la ramai.. rasa macam tak termampu nak kejar sumer.. walaubagaimana pon terpaksa la aku mencuba gak.. aper nak buat kan..? Harap ada le kekawan aku yang lum aku sampai umah dia tak marah.. sori bebanyak ler weh.. aku manyak agenda la tahun ni.. bukan aku tak ingat kekawan.. sementelah wife aku kurang sihat.. tu yang perjalan jadi semakin slowww..Ok le yang tu jer aku nak kabokan dulu.. kang karang aku sambung balik la..

Weh ada lagi pic masa aku kawin ni.. ni masa aku akad nikah.. Ya Allah masa ni hanya dia saja yang tau bertapa gementarnya aku.. Walau aku di himpit oleh member2 kamcing aku, tapi dalam ati hanya Allah saja yang tau.. dan yang penah mengalami situasi macam ni saja tau kan.. isk bukan senang oo nak terima amanah.. pada kekawan aku yang datang memberi sokongan dan dorongan berbanyak terimakasih la aku ucapkan.. walaupon aku tak sempat nak ucapkan .. hanya Allah jua yang dapat membalas jasa kalian...

Friday, November 4, 2005

Gambar Kawin..



Askum... hi.. emm ni kali pertama aku dapat memblog dari umah.. akhirnya dapat juga aku access internet di umah, setelah ku korbankan sebahagian daripada gaji ku untuk pebaik komputer kat umah... dapat juga aku pebaik.. yang aku best ni dapat juga aku selamat kan beberapa gambor kawin ku haa bestnyer.. emm sekarang rasanye macam no limit aku nak akses ke sini bila bila jer..

ok la aku nak tido dulu.. dah letih gi beraya la.. seharian ni aku pegi raya..pastu balik kol 10.00 malam dah.. dah letih terus tido.. ni aku terjaga so aku guna la kejap.. heh hee..

Wednesday, November 2, 2005

Puasa : Hari ke 29


Hi... Hari adalah hari ke 29 Ramadhan.. Hari ni jugak orang pi tengok anak bulan Syawal... Yeah.. terlihatnya anak bulan Syawal maka akan berakhirnya Bulan Ramadhan Almubarak.. di mana bulan yang penuh dengan keberkatan.. penuh dengan pengampunan dan penuh dengan pengajaran.. kau juga pernah terdengar dalam suatu majlis agama.. ramadhan Al Mubarak ini juga merupakan sebuah sekolah yang mana sekolah ini adalah untuk mendidik diri kita sendiri.. mendidik tentang erti sebuah kehidupan.. emncari kinsafan bagi mereka yang kurang sempurna.. mendidik diri kita agar lebih banyak bersabar.. lebih mendidik kita agar dapat menjadi seorang akauntan yang berkaliber.(akauntan untuk buat check and balance ttg sorang hamba terhadap Penciptanya.. ). dan macam2 lagi.. apa2 pun Ramadhan ini amat meninggalkan kesan padaku.. semuanya menjadi suatu permulaan dalam kehidupan aku.. Di Ramadhan ini lah kali pertama kali aku sambut sebagai suami, dan pertama kali juga Ramadhan ini aku sambut tanpa kehadiran ibu ku disisi.. ahh semuanya pertama kali..

Rasanya Syawal yang mungkin akan datang pada esok hari akan menganjak aku setapak lagi kehidupan ku kehadapan.. maka penyesuaian akan berlaku lagi.. dan semestinya perubahan akan terus berlaku.. dan lagi.. dan lagi.. dan lagi...

Dan Syawal ini kali pertama aku akan sambut luar dari kariah tempat tinggal ku.. pertama kali salam sejarah hidupku sejak 33 tahun dulu aku akan bersembahyang raya di luar kariah tempa tinggal ku.. yer pertama kali aku kan beraya di rumah mertuaku.. itukan juga satu perubahan.. ?

Di rumah ku meriah dikala ni.. dengan empat orang anak buahku.. meriah sungguh dengan telatah mereka.. dan aku masih lagi keja .. aghhhh.. Tak pe lah dah nasib aku agaknya...

Dari Meja Redaksi http://sangkelu.blogspot.com inigin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Bathin di atas segalah tingkah laku, percakapan, gurauan dan juga apa jua yang menjolok mata, memanaskan telinga maupun yang mengguris hati.. Kami Menyusun Sepuluh Jari Memohon Keampunan daripada semua.. dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri..

Search This Blog

My Book Rack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...