August 2014

Tuesday, August 12, 2014

Oh Captain My Captain!..


John Keating: Boys, you must strive to find your own voice. Because the longer you wait to begin, the less likely you are to find it at all. Thoreau said, "Most men lead lives of quiet desperation." Don't be resigned to that. Break out! 
...Dead Poem Society..

Pagi ni terdengar berita di radio masa on the way hantar Athirah pi sekolah yang Robin Williams di jumpai mati.. mungkin pasal bunuh diri.. hmm dah macam lumrah pelakon-pelakon Hollywood ni begitu takdirnya di hujung perjalanan depa.. mungkin pencarian depa tiada penghujungnya.. dan jalan paling mudah ambik dadah, mabuk dan akhirnyamati macam tu..

Sebenarnya aku suka juga la dengan lakonan dia .. banyak juga filem-filem yang dia berlakon aku suka tengok.. mungkin juga ada yang tertpengaruh.. maklum lah zaman muda belia dulu macam macam isme yang menyerang.

Antara filem-filem dia ... Ada yang suka.. ada yang x suka dan ada juga yang aku tak sempat tengok pon.. 

1. Dead Poets Society 1989
2. Good Will Hunting 1997
3. Good Morning, Vietnam 1987
4. Mrs. Doubtfire 1993
5. Awakenings 1990
6. Jumanji 1995
7. Patch Adams 1998
8. The Fisher King 1991
9. Hook 1991
10. Insomnia 2002
11. The Birdcage 1996
12. Aladdin 1992
13. What Dreams May Come 1998
14. Jack 1996
15. One Hour Photo 2002
16. The World According to Garp 1982
17. A.I. Artificial Intelligence 2001
18. Night at the Museum 2006
19. Night at the Museum: Battle of the Smithsonian 2009
20. Robots 2005
21. Happy Feet 2006
22. RV 2006
23. Popeye 1980
24. Bicentennial Man 1999
25. Flubber 1997
26. Old Dogs 2009
27. August Rush 2007
28. Toys 1992
29. Cadillac Man 1990
30. Moscow on the Hudson 1984
31. Nine Months 1995
32. The Best of Times 1986
33. The Adventures of Baron Munchausen 1988
34. Death to Smoochy 2002
35. FernGully: The Last Rainforest 1992
36. Dead Again 1991
37. To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar 1995
38. License to Wed 2007
39. Man of the Year 2006
40. Club Paradise 1986
41. Fathers' Day 1997
41. The Night Listener 2006

Sebahagian dari filem-filem lakonan, sumbang suara. Susunan dari paling disukai..

Dan yang paling aku suka ialah ceta Dead Poem Society...  sungguh rumaja zaman tu.. zaman mencari haluan dan arah tuju.. Kbai Oh Captain My Captain.. 

Thursday, August 7, 2014

Search This Blog

My Book Rack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...