2012

Thursday, December 27, 2012

Saturday, December 22, 2012

Hari Keluarga Tok Dah 2012


Akhirnya plan untuk nak buat satu Hari Keluarga Tok Dah berjaya juga... setelah dua tiga tahun berangan-angan, dua tiga tahun lagi penuh dengan bermacam-macam plan.. akhirnya berjaya juga dilaksanakan.. lebih manis bukan setakat beralan-jalan, namun sempat juga bersama-sama menerima keluarga baru Tok Dah..

Semoga lepas ni legasi keluarga Tok Dah akan terus berkembang dan akan terus berkembang...

 
Perjalanan pada awalnya dirancang untuk bertolak jam 6.30pagi.. konon nya bagi mengelakkan jem..tapi akhirnya pukul 7.00pagi baru boleh berangkat. Standard lah kan dengan anak kecik nih, itu pon depa berperangai tak mo mandi..isk apa kelas ko gi jalan tak mau mandi.. akhirnya angkut juga la masu keta dengan busyuk masyam depa tuh, ok lah tu kan.. tak la terlalu lewat timingnya.. Alhamdulillah perjalanan agak lancar, walau ada kemalangan, tapi nasib baik lorong sebelah sana (menghala Utara)
 
Dalam pukul 11.00pagi baru lah berhenti makan-makan dan mandikan budak-budak.. termasuk juga lah si Anief Najwan tuh.. nasib baik juga bawak bekal makan, kalau tak memang susah.. sesak juga lah hentian-hentian sepanjang perjalanan, bila bawak bekal nih cari aje hentian yang tak popular.. tumpang wakaf jadi la...

Sampai Shah Alam lebih kurang pukul 2.00ptg.. kira ok la.. tak sangkut jem,tak sangkut hujan di perjalanan.. tapi dalam pukul 5.00ptg lebih macam tu, hujan lebat kat Shah Alam.. sampai lah ke malam, namun begitu malam nya sempat jua pi jalan-jalan dan shopping2.. 




Hari Sabtu 22/12.. sempat juga menghadiri majlis terima menantu abg yang se ibu lain bapa.. kira darah daging juga lah kan, anak abg (anak menakan - cucu Tok Dah) yang sulung berkahwin yang berlangsung di Sg Penchala, KL Alhamdulillah semuanya berjalan lancar .. dengan sekali lafaz.. sudah sah menjadi keluarga.


Sempat juga singgah makan kenuri rumah adik-beradik (sedara) yang ada di bangi, jadi nya tak sia-sia lah perjalan kali ni...

Hari Keluarga Tok Dah 2012-- to be continue

Sunday, December 16, 2012

Jalan-jalan...


Okeh.. hari nin boleh pi jalan-jalan,, ,tapi itu le budak Anief kena tinggal lah pasal petang-petang dok hujan saja, kang kalau kena ujan dah demam.. susah lah pulak terpaksa lah tinggal sekejap.. tak lama pon. Destinasi jalan-jalan ialah Padang Besar.. dan sememang nya bagai di ramal hujan turun juga petang nih.. dan masih juga ramai dengan orang kat sini , maklum saja lah musim cuti sekolah dan hujung minggu pula... sampai kan kereta pon payah nak parking, dan jalan pon jem.. semua dah jadi sehala aje... 

Masuk kejap je dalam pekan Padang Besar, beli t shirt selai dua kat mama dan abah, baju budak-budak, serta jajan... lepas tuh bertolak balik.. heh kejap jer..
 
Tgk.. teringin spek mato la pulok....

 
opss singgah kat sini kejap .. nak tg ostrich kejap kata depa...

Friday, December 14, 2012

Jogging anak beranak


Jom.. kita berjoging anak beranak.. harap-harap lepas nih boleh dijadikan satu aktiviti tetap.. kalau tak pun boleh aja buat kerap-kerap.. dua atau tiga pat kali seminggu.. tapi tu lah kena make sure bukan musim hujan.. he he 
sebelum mola jogging kena warming up lah dulu kan...

wah semangat aje abg ngah nih... 

eh bila tengok pokok ujan makin tebal aje jom lah kita balik...

Tak der la jauhnya pon berjogging tuh, dalam dua kilometer pergi dan balik.. ok lah dari tak der langsung kan.. nanti-nanti kita tambah la kilometer lagi.. ini pon dah ada yang terbatu-batuk, tersempot-sempot, 'kercau' abih urat-urat badan.. hu hu dah lama tak buat nih..


Tuesday, December 11, 2012

ANief Najwan Dah 1 Tahun



Semalam dah 1 tahun rupanya Anief Najwan nih.. terasa macam baru saja dia di lahirkan... sementelah dia masih lagi belum boleh berjalan, tapi InsyaAllah sebulan dua lagi dah boleh dah kot, pasai tengok dia pon dah rajin dok berdiri sambil pegang sesuatu macam kerusi ka, orang ke.. cuma tak mau belajar menapak lagi.. tak pa kita tunggu aje lah. 






Tuesday, November 20, 2012

Search This Blog

My Book Rack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...