2011

Sunday, December 25, 2011


Kemalangan di Titi Serong, berhampirang dengan Kraftangan  Perlis. Kata depa, Viva ni di pandu laju mungkin pasal mengejar masa untuk ke Pulau Langkawi, dah tu lak menggunakan tayar spare yang kecik kot, mungkinn pancit kat mana-mana pasal depa konvoi 3 biji keta dari Kelantan...
berpusing balik

sangkut kat tiang lampu..



dari sini mula menghantam..

besi penampan masuk kat bawah chasis keta



Posted by Picasa

Saturday, December 24, 2011

Orang Filem masuk kampung..?


Wah, hari tu dok jenguk-jengok kat depan umah seberang jalan tuh, pe pasal la keta banyak, pastu lak ada generator bagai, pastu lak ada bomba juga, isk apa pasal lak kan..? Suspen jugak kalau ada orang sakit ke ninggal ke mesti dah tau dah kan, apa pon bior je lah, tengok dari jauh jauh saja, nih dah masuk hari ketiga terigin lak nak tengok juga apa kes sebenarnya kan..? So ngintai-ngintai ler, lor ada keta tv juga kat situ, TV3.. hmm gi dekat gi tgk aada gak generator... gi lagi baru la tau.. ooo ada orang buat drama kat situ, ingat kan pasal apa tadi... 

sapa yer baju biru tu, dengan krew2 dia...

banyak gak barang depa..
ni la rupa rumah dia, cantik gak pemandangan sekitar nih, dengan background Bukit Papan...








nih tuan rumah dia.. siap bergambo lagi tuh...

Posted by Picasa

Wednesday, December 21, 2011

Dah bercukur dah...


Yeah... dah selamat bercukur dah Adik Anief nih... walaupon masa bercukur dia dah 10 hari dan masih dok berulang alik ke klinik check Jaundice (kuning) dia, bukan apa moga2 bila dah bercukur tu moga cepat sembuh kuning dia, hmmm dan Alhamdulillah lepas bercukur esok tu pi check dah discharge dari pi check kuning dia, Alhamdulillah .....
masa ni masih pujuk2 nak bercukur....
...lepas tuh kena redho je lah Adik Anief ooo...
..sekali tengok macam tido, dua kali tgk rupanya dia seriau ngan mata pisau tuh..
owh off fokus, atau teknik?.. dah abis sebahagian...
akhirnya dah siap, tunggu nk di mandikan...
okeh dh siap pakai baju bagai...
ada bedak sejuk lagi tu
Nih dia tok cik yang tolong botakkan rambut Adik Anief, baru je sampai balik dari mengerjakan haji..

rombongan dari Pahang nih...
Posted by Picasa

Friday, December 16, 2011

Dah balik...


Alhamdulillah, Muhd. Anief Najwan telah turun kuningnya, dari 13.2 kepada 7.9,pada jam 2.45 petang baru lah keluar result, pastu terus depa cakap boleh discharge, adeh leganya..takpayah berulang lagi, juga lega kerana dalam sehari dah turun almost separuh,moga-moga berkekalan lah bahka moga makin kurang,dan kurang dan kurang...

Hari ni dah seminggu Anief di lahirkan, masih bergelut dengan stage pertama,melawan jaundis .. 



Adeh, kesian lak kat baby Anief nih, dianya kuning dah meningkat naik, jadi terpaksa admit kat Hospital Tuanku fauziah Kangar, dah tu lak mama tak larat lak nak tunggu kat wad, maklum aje la br lepas operate, jadi kena jaga kesihatan gak la.. jadi mau tak mau terpaksa redho aje la tinggai kat wad... Harap-harap hari nih ok la.. pukul 10.00 nnti br mama dapat jumpa dia, bawa bekai susu yang di pam semalam.. nasib baik dapat bekalan pam dari kawan dia.. mudah la keja sikit.. 

Thursday, December 15, 2011

Sunday, December 11, 2011

Akhirnya selamat sudah....


Akhirnya..setelah sampai masanya, maka lahirlah sudah putera kedua,aka anak ketiga ku, perjalan yang penuh berliku, semasa mengandung akhirnya berlalu, kini masuk pula fasa membesarkan... perjalanan bermula seawal jam 7.00pagi.. lepas tu terus gi amik tok pah dan tok ayah.. terus ke PMC Alor Setar... memang samapai terpacak jam 8.00pagi,pastu baru chek in wad...

masa di wad, persiapan dijalankan termasuk lah check denyutan jantung baby bagai, dalam pukul 9.15 baru la masuk ke OT, dalam bilik OT terpaksa pulak kena tunggu doktor pulak yang kena pi ronda pesakit kat wad, dalam jam 9.35 macamtu baru proses persediaan untuk operate berjalan... 


dan buat kali ke dua jua aku memberanikan diri menemani isteri sepanjang proses kelahiran ini, namun kalini tak dapat nak shoot video, kawasan terlarang.. isk isk hanya dua keping gambar saja dapat di amik kat OT nih. Dalam pukul 9.40 macam tu baruu bermula pembedahan c-sect nih, dan Alhamdulillah tepat jam 9.58 pagi lahir sudah anakku ke tiga ini... bersyukur sangat atas Anugerah ini....


masih fresh,belum mandi,tapi di ponya sora..adeh kuat ooooh.. bergema dalam OT tuh...


ini lah baby boy aku...
Posted by Picasatu

Friday, December 9, 2011

Peristiwa Besok...



Besok Malam, di jangkakan akan berlaku gerhana bulan, menurut kajian depa kemungkinan gerhana bermula seawal jam 7.30petang dan jam 10.00 malam atau lebih mungkin gerhana penuh terjadi... mungkin ini peristiwa yang agak penting, namun bagi aku sekeluarga ada peristiwa yang lebih penting yang akan berlaku...


InsyaAllah, kalau ada rezeki, kalau diizinkanNya kami akan di kurniakan cahaya mata yang ketiga, pada awalnya di jangkakan akan dilahirkan pada 4 Januari 2012, namun atas komplikasi dan masalah badan yang taidak mingizinkan makan besok pagi se awal jam 9.00 mem aku akan masuk OT... doa kan semoga semuanya berjalan dengan lancar, dan kedua mak dan anak sihat-sihat selalu.. doakan kami... 

Monday, December 5, 2011

Sunday, December 4, 2011

Athirah cabut gigi


Setelah sekian lama ketakutan menguasai diri, menjadi igau dalam mimpi,menjadi bayang hitam mengekori diri, akhirnya Athirah, my anak dara bertindak mengatasi semua perasaan ini, memberanikan diri untuk mengatasi semua bayangan hitam itu, betul dia dah berani untuk cabut gigi... 





dann kerana keberanian nya itu.. maka dua batang gigi susu depannya dah berjaya dibuang tanpa iringan air mata maupun lalakan serigala.. heh heh he Syabas Betti...
Posted by Picasa

Search This Blog

My Book Rack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...