Berkenan la...

Friday, July 18, 2008

Berkenan la...


Tadikan... dah aku boring sangat dok dalam library, melayan bebudak yang ramai bagai nak rak kat dalam tu, aku keluar la amik angin sekejap.. sambil dok tengok-tengok kerja-kerja korek mengorek laluan pembentungan ( bukan lah aku ni kepala kerja - mandor dia orang).. tiba tiba aku terpandang keta nih, wuih come nya.. dah tu lawa lak dia buat.. hmm kalau pasang rim yang besaq sikit lagi, dah tu lower kan spring (absorber) dia tu.. dah tu lak kan tinted bagi kaw-kaw punya kan.. fuhh!! mesti canggih.. walaupun aku tak berapa minat kaler dia sangat.. tapi keta ni cukup menggoda hatiku... kalau ada hak dua pintu pon ok jugak ni.. he hee..

tapi buat sekarang ni hanya menjadi anganku semata-mata la..

First generation (1973-1979)

The Honda Civic is a compact car manufactured by Honda. It was introduced in July 1972 as a two-door coupe, followed by a three-door version that September. With transverse engine mounting of its 1169 cc engine and front-wheel drive like the British Mini, the car provided good interior space despite overall small dimensions.[1]

Early models of the Civic were typically outfitted with a basic AM radio, a rudimentary heater, foam-cushioned plastic trim, two-speed wipers and painted steel rims with a chromed wheel nut cap. The current Civic has become much more luxurious with optional leather upholstery, satellite-linked navigation, a six-speed manual transmission, air conditioning, power locks, and power windows.

In the United States of America, the Civic is the second-longest continuously-running nameplate from a Japanese manufacturer; only the Toyota Corolla, introduced in 1968, has been in production longer. (more)

Second generation (1980-1983)

Hak ni aku penah pakai dulu, dengan plat pendaftaran WAM 1408 , tapi pada tahun 2004 lebih kurang tukar keta ni dan pakai kelisa...

2 comments :

kuInaJentayutiara said...

hehehe projek pembetungan... projek kita la tu... hr 2 ada p jmpa boss pn Norma pastu dok colling2 hj muhmmd...

Sikelu said...

hmmm.. jadi awak la kot yang saya penah nampak ittew.... hu huu.. kalau nak gi pejabat mesti lalu depan kita dulu.. :)

Search This Blog

My Book Rack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...