Sekitar KebudayaanSetempat

July 07, 2008

Hari nih.. kena kejala pulak..a deh kena buat pameran kat tapak Taman Bunga Kertas Lailatul Shireen Akashah , Raja Puan Muda Perlis, terletak bersebelahan Taman Budaya Perlis dan tepi Bukit lagi sebelah Gua Cenderawasih, kalau bagi penduduk tempatan lebih dikenali dengan Gua Sami, aku malas betul nak keja hari Ahad ni tapi terpaksa lah, dah tak berapa kerat lagi dah yang tinggal, ni pon bahan-bahan pameran ni baru je sampai balik dari pemeran kat PWTC Kuala Lumpur, dek kerana malas jadi set kan saja pameran yang palin ringkas dan simple.. cukup la, tengpk jabatn lain pon buat macam tu jugak, hmm jabatn yang terlibat buat pameran terdiri dari Kementerian kebudayaan kesenian malaysia, Perlis, Perpustakaan Awam, Polis Di Raja Malaysia, dan Unimap, juga terdapat beberapa gerai dari Kraftangan Malaysia Perlis, Persatuan Pelukis Perlis.

Tapikan, dek kerana cuaca yang terang benderang, nampak cantikpulak view kat kawsan ni. aku suka bila leh tangkap gambar yang background dia ada pantai ka, bukit-bukit ka, sawah ka... cantik jer kan.. ???

Tengok tu di belakangnya ada bukit...

Salah staf sorang staf perpustakaan dan pelajar UiTM Shah Alam yang buat praktikal di Perpustakaan sedang bermain 'tuju kasut'

Acara lompat getah..

Persembahan Muzik Asli dari kumpulan Wahana Perlis

Sebahagian dari Gerai Kraftangan dan Persatuan Pelukis Perlis
Sebahagian dari gerai pameran Perpustakaan, Pejabat Kebudayaan , Unimap dan PDRM

Sebahagian dari pengunjung pameran perpustakaan,
berlakon dalam keadaan terpaksa untuk di amik foto
Lawatan ke Gerai Perpustakaan oleh YAB Mat Isa Sabu,
Menteri Besar Perlis
Sebahagian dari gimik perasmian
(gambar perasmian takdoo.. aku di paksa berada di meja VIP
sebagai wakil jabatan)

You Might Also Like

3 comments