Ribut di Kangar

Sunday, March 25, 2012

Ribut di KangarLebih 20 buah rumah rosak akibat ribut di Kangar
         
KANGAR: Lebih 20 buah rumah rosak terutama pada bahagian bumbung dalam kejadian ribut yang melanda sekitar bandar Kangar hari ini.
Jurucakap Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Perlis berkata, tiada kecederaan dilaporkan dalam kejadian yang berlaku kira-kira pukul 4.30 petang ketika hujan lebat. Antara lokasi terjejas ialah Kampung Bakau dan Taman Hijrah di sini namun JKM masih menjalankan bancian dan nilai kerugian belum diketahui setakat ini. 
Turut mengalami kerosakan ialah gerai-gerai makanan yang turut terbalik akibat angin kencang manakala beberapa batang pokok turut tumbang.Anggota-anggota Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) masih bertungkus lumus mengalihkan pokok-pokok yang tumbang berhampiran jalan raya terutama berhampiran Padang Bandaran di sini.
Akibat kejadian itu, Tenaga Nasional Berhad (TNB) turut memotong sementara bekalan elektrik di kawasan terbabit demi keselamatan orang ramai. - BERNAMA

 

berhampiran Klinik Kesihatan Kangar
 

Kg. Bakau Kangar
 

Tempat Letak Kereta Taman Kemajuan
 

Dewan Badminton
Pejabat Tanah dan Galian Kangar

Kejadian ribut ni berlaku mungkin sekitar jam 4.00 hingga 5.00petang, pada ketika ni aku dan famili dalam perjalanan balik dari satu majlis kenduri di Felcra Lubuk Sireh. Ketika sampai di bandar Kangar, memang terdapat kesan angin kuat. Nampak juga kesan-kesan jatuhan ranting pokok, kesan atap zink atas jalan, lepas tu nampak kesan ranting pokok yang sekah dan jatuh atas jalan. Malam tu baru la buka FB , baru tau boleh tengok gambar-gambar dari FB, jadi kredit je kat kawan2 FB yang post 
Posted by Picasa

0 comments :

Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sekupang lagi