Blackout....

January 18, 2006

Lega.. akhirnya habis juga kursus, emm leganya bukan kerana aku tak suka dengan kursus ni,
aku suka sangat, malahan dah lama aku inginkan kursus ni, semenjak kali pertama aku nampak
webpage yang ada extension php. Aper kebenda la aku ingat, aku penah copy satu page dan
redesign balik guna html, tapi tak elok pon. Pastu penah juga aku buat server php ni, aku
copy sumer file yang di perlukan, kejap je aku pakai tapi tak puas ati juga dan akhirnya
dapat juga ilmu phpnuke ni, serba sedikit tu aku dah dapat gambarannya, macam mana nak setup sumer tu, macam mana nak redesign balik aktive page dia.. dan dapat juga perbetulkan idea aku, yang selama ni aku ingat php ni baik dengan linux semata.. tapi ari ni tau lah aku,
guna windows pon boleh, senang juga dengan ikon2 yang lagi menarik dari windows..nanti la,
aku kan set kan satu server kat kuala perlis nanti, walaupun tak leh publish keluar, kat
satu network library pon dah cukup. Opss... pasal apa aku lega? takyah la dok antor bini aku awal... tak ler kalut idup aku.

Hari ni sebenarnya aku malas nak meraban ( megheben, mericau - bercakap tak ketahuan,
macam-macam).. ada bebarapa sebab sebenarnya, pertama aku letih sangat.. yer lah seharian
aku dok ngadap komputer, bukan setakat mengechat, tapi banyak pakai wotak oooo.. bukan
sesenang tu juga php ni.

Keduanya sebab blackou... opss la dah ada balik pon letrik, baru aku nak sebut blackout dah
ada, panjang umur TNB nih..

ok lah aku tido dulu..
esok aku keja balik macam biasa la...

You Might Also Like

1 comments